Netwerk

U bent hier

Hoeve Hoogland is een voedselnetwerk (community supported agriculture). 

Het netwerk van hoeve hoogland bestaat uit leden die voedsel afnemen, andere lokale voedsel bedrijfjes en bedrijven waarvan wij restproducten overnemen als diervoeder (bierbostel en oud brood bijvoorbeeld). Verder rijden onze auto’s op blauwe diesel ook gemaakt van restafval uit de voedselketen.

Zo proberen wij zo circulair en zero-waste mogelijk te werken.

Eigen producten:

Wij melken een paar geiten. Van deze melk maken wij verse geitenkaas, yoghurt, hangop en schimmelkaasjes. Geitenmelk is erg gezond. Het is licht verteerbaar, niet zo vet en werkt cholesterolverlagend.

In onze moestuin verbouwen we (h)eerlijke groentes Puur lokaal telen is omgaan met de natuur op een respectvolle en duurzame manier. De gewassen zijn sterker en rijker van smaak en gezonder! Wij gebruiken voor het kweken van de groentes geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. De grond wordt verrijkt met compost of mest van onze eigen dieren, volgens het principe van de permacultuur.

dextersVoor het vlees houden wij een aantal runderen. Het Dexterrund is een klein runderras en wordt zo’n 1 meter hoog. Het is een dier dat gewend is om in de natuur te leven en hoeft in de winter ook niet op stal. We laten onze dieren langzaam, in zo’n 2 tot 3 jaar, volwassen worden en het vlees van onze Dexters is dan ook erg mals.

 

 

 

Zo kun al je duurzame basisboodschappen thuisbezorgd krijgen.